Ons Bezoeken

Ons bezoeken

Wegens COVID-19 aangepast:

Tot nader order zijn er tijdelijk geen bezoekjes aan de brouwerij en/of het klooster mogelijk… 

Wanneer de corona-crisis voorbij is:

Ben jij / weet jij misschien een representatieve rondleider / verteller voor ons? Laat je het ondertussen weten?

Beleef ons heerlijke bier op één van Zwolle’s mooiste plekken…

Stel je voor: Na ontvangst in het Dominicanenklooster ga je de gewelvenkelder in. Precies onder het grote kerkorgel bevindt zich het Axes Castellum kloosterbier proeflokaal. Een unieke plek voor een unieke ervaring.

  • Ons brouwlokaal bezoeken

In het brouwlokaal ervaar je in één ruimte hoe de bieren worden ontwikkeld, welke ingrediënten worden gebruikt, maar vooral welke beleving we ín het bier stoppen. Het is dé plek in Zwolle voor een bierproeverij.

We nemen je mee in diverse facetten van het productieproces. Beleef de kleur- geur en smaak van het eerste, en enige Zwolse kloosterbier. Je bepaalt samen met ons welke selectie van heerlijke bieren je wilt proeven.

Weet je alles al over het brouwproces, en je wilt gewoon biertjes proeven? Dan kan uiteraard ook. Afhankelijk van je voorkeuren stellen we een proeverij van 3 bieren samen, én je proeft een bier in ontwikkeling. Dit combineren we met heerlijke, lokaal gemaakte hapjes.

Zo’n bezoek duurt ongeveer anderhalf uur, en kost €15,- p.p.

  • Rondleiding door het klooster

Wil je voorafgaand aan het brouwerijbezoek een rondleiding in de Dominicanenkerk- en het klooster inplannen? Dat kan. Een rondleider van het klooster neemt je mee in die beleving. Deze moeten we minimaal 14 dagen van tevoren bij het klooster reserveren. (De organisatie van die rondleiding ligt bij het klooster.)

Zo’n rondleiding duurt ongeveer een uur, en kost €5,- p.p.

Een bezoek kun je aanvragen door te mailen naar: vragen@axes-castellum.nl (minimaal 8 personen)