Tripel

Nog voor de zomer van 2017 zijn we gestart met een Weizen. Fris, licht, niet te hoog in alcohol; daardoor lekker doordrinkbaar; dat waren de meest gehoorde wensen… Hier zijn onze brouwmeesters mee aan de slag gegaan, en na ettelijke proefbrouwsels, konden we -in onze gezegende Brouwerij, op tweede pinksterdag 2017- tegen elkaar zeggen: “Ons ZONDAGSKIND is geboren!”

Naamgeving Zondagskind: De Heilige Dominicus was, zo staat geschreven, een oprecht “Zondagskind”. Hij stond aan de oorsprong van de Orde der Dominicanen. En zo staat de Weizen Zondagskind, op zijn beurt, aan de oorsprong van onze Brouwerij…

  • Weizen is Duits voor Tarwe
  • Zondagskind wordt gebrouwen met 50% tarwemout
  • Puur en ongefilterd: Graan + Water + Hop
  • Herkenbaar in de geur: banaan en een zweem van kruidnagel
  • De kleur herken je als bleekgeel; troebel door de gist, dat hoort zo…
  • Weizen heeft minder hop, en is en daardoor minder bitter
  • Fris, vol en een heel fijn van structuur: romig
  • Mooi prikkelend koolzuur
  • Fijne schuimkraag met fijne belletjes
  • Heerlijk romig

Wat eet je erbij?

Bij zo’n fris en fruitig bier zie je dat het heel goed samengaat met verschillende lichte, zomerse gerechten. Bijvoorbeeld:

  • Een klassieke zomerse salade. Bijvoorbeeld de caesar salade. Daar smaakt Zondagskind heel goed bij.
  • De Weizen laat zich heerlijk combineren met tortilla met kaas en gekruid gehakt. Onze Weizen kan prima wedijveren met deze sterke smaken.
  • Weizen past prima bij lichte fruitige toetjes. Vers fruit met ijs. Heerlijk bij het dessert.